Nitelikli

Köpek Pansiyonu Sancak tepe

 

Köpek Pansiyonu Sancak tepe 

 

Köpek bakıcılığı büyük bir titizlik ve özen gerektiren bir durumdur. Köpek sahiplerinin köpeklerinin bakımlarını bilinçli bir şekilde yapmaları gerekmektedir. Ancak bazı köpek sahipleri daha önceden köpek bakımı konusunda tecrübeleri olmadığı için büyük sıkıntılar yaşayabilmekteler. Bu nedenle köpek sahiplerinin bu tecrübesizlikleri için ya da köpek bakımında tecrübeli olsalar da destek köpek oteli amacı ile köpek eğitim yuvalarına ya da pansiyonlara rağbet etmektedirler. Köpek eğitim yuvaları ve pansiyonları köpeklerin bakımları,  eğitimleri ve sosyalleşmeleri için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Yukarıda belirtilen ihtiyaçlar nedeni ile Köpek Pansiyonu Sancaktepe köpeklerin bakımları ve eğitimleri konusunda profesyonel anlamda hizmet vermektedir. Köpeklerin eğitimleri,  bakımları ve beslenme alışkanlıklarına göre önemli programlar çıkararak köpeklerin gelişiminde büyük bir emek harcanmaktadır. Her köpek ırkının kendine göre ayrı bir özelliği olduğu için ayrı bir bakım ve eğitim programı çıkarılmaktadır.  

 

 Sancak tepe Köpek Pansiyon’unda uzman köpek eğiticileri ile köpeklere temel eğitimler verilmektedir. Temel itaat eğitimleri bir köpeğin gelişimi için oldukça büyük bir öneme sahiptir.  Temel itaat eğitiminde başarılı olan köpekler ileride görecekleri eğitimlerde de başarı göstermektedirler. Yani köpeklerin başarı orantıları temel itaat eğitimlerinde aldıkları eğitimlere bağlıdır. Temel itaat eğitimi bir kayış ya da tasma yardımı ile temel komutlar olan otur,  kalk,  yürü, bekle ve dur gibi komutların eğitim aksesuarları ile yapılması ile oluşan bir eğitim programıdır. Temel itaat eğitiminin süresi yaklaşık olarak 4 hafta kadar sürmektedir. Temel itaat eğitiminde başarı gösteren köpekler uzman eğiticiler tarafından mutlaka ödüllendirilirler. Onların gösterdikleri her başarı sonrasında ödüllendirilmeleri onların ileriki eğitimlerinde gösterecekleri köpek pansiyonu başarıyı olumlu yönde etkilemektedir. Temel itaat eğitimi bittikten sonra köpekler kısa bir teste tabi tutulurlar. Bu test sonucunda temel itaat eğitimini tam aldığı ve öğrendiği konusunda kanaat oluşan köpekler bir üst eğitim olan ileri itaat eğitimlerine geçmektedirler. Eğer ki temel itaat eğitimlerinde aksaklıklar ve öğrenme konusunda eksiklikler mevcutsa geri besleme ile bu açıklar ve eksiklikler tamamlanmaktadır.  

 

 Sancaktepe Köpek Pansiyon’unda temel itaat eğitiminde başarı gösteren köpekler ileri itaat eğitimine hasarlandırılırlar. Her ırk için ayrı bir ileri itaat eğitim programı hazırlanır. İleri itaat eğitiminde temel itaat eğitiminde olduğu gibi tasma ya da kayış yardımı olmadan temel komutlar olan otur,  kalk,  yürü,  yat ve bekle komutların beden dili ve işaretleri ile yapıldığın bir eğitim programıdır. Bu eğitimin süresi temel itaat eğitiminde olduğu gibi yaklaşık 4 hafta sürmektedir. Bu eğitimde de temel itaat eğitiminde olduğu gibi köpeklerin göstereceği her başarı sonrası ödüllendirme sistemi vardır. Ödüllendirme sistemine alışan köpekler başarıyı hedef olarak seçmektedirler. İleri itaat eğitimini başarı ile geçen köpekler genel bir eğitim testine tabi tutulurlar. Bu test durumunda eğitimlerde aldıkları puanlar 100 üzerinden değerlendirilir. İleri itaat eğitiminde tam anlamı ile başarı gösterememiş köpekler için geri beslemeler ile eksik yanlar tespit edilerek tamamlanır.  

 

 Sancaktepe Köpek Pansiyonu'nda ileri ve itaat eğitimleri haricinde tuvalet eğitimleri de verilmektedir. Tuvalet eğitimleri köpeklere verilen en zor eğitimlerden birisidir. Bu eğitim için köpeklerin koku alma organları köpek eğitimi oldukça işe yaramaktadır. Yaklaşık olarak 6 hafta kadar sürmektedir. Tuvalet eğitimlerin köpeklerin tuvaletlerini yapmalarını istedikleri yer öncelikle tespit edilir. Sıvı ya da katı dışkıları bir bez ya da gazete ile temizlenerek köpeğe koklatılır. Koklatılma işi ile birlikte tuvaletinin yapmak istediği yere doğru çekilir. Bu eğitim 6 haftalık süre içerisinde devam eder.  

 

Sancaktepe Köpek Pansiyon’unda köpeklerin eğitimlerinin yanı sıra bakımları konusunda da hizmetler verilmektedir. Köpeklerin tüyleri,  tırnakları ve uzman veteriner tarafından muayeneleri yapılmaktadır. Köpeklerin beslenmeleri için öğünleri tam ve eksiksiz verilmektedir. Köpeklerin bakım ve eğitim programları son bulduğunda köpek sahiplerine teslim edilirken boy ve kilo ölçümleri yapılmaktadır.    

 

 

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar